Kombi Bakımı ve Petek Temizliği Kampanyası 2018

KOMBİ BAKIMI ve PETEK TEMİZLİĞİ KAMPANYASI 

Kış aylarının genel sorunlarından biridir ısınamamk yada ısınmak istesekte kullandığımız cihazın buna mani olması işte bu tür sorunların kışın ortasında yaşamak yerine kışa girmeden 1-2 hafta öncesinde bakımlarını yaptırmış olsanız belkide birçok sorundan daha en başından kurtulmuş olacaksınız.

Peki neden kombilerinizin bakımlarını yada peteklerinizin temizliğini yaptırmak zorundayız ? aslında bu sorunun cevabı kolay her elektronik yada elektrikli alet gibi kullanmış olduğunuz bu ısıtma sistemlerininde  bir zaman sonra aşınma paslanma tozdan çalışma prensiplerinin bozulması gibi sorunlar ile yaşar işte bu sorunların oluşmaması için senede en az1  yada iki kez bakım yaptırmanızda sizlerin en baştan yüksek maliyetler ile tamir masraflarından kurtarmış olur.

Kombi Bakımında yapılanlar ?

Kombi cihazınızın genel olarak pasdan arındırılması  yanma odasının temizliği bar basınç ayarları bunlardan bazılarıdır kısa ve öz olarak cihazlarınızdaki çalışma elemanlarının tamamı kontrol edilmektedir ve bir sorun ile karşılaşıldığında bu sorunlar sizle bildirilmektedir.

Kombi Petek Temizliği

Peteklerinde aynı kombiler gibi bakımları ve temizliklerinin yapılması gereklidir bu bakımlar peteklerin tam performansta çalışmasını sağlamaktadır eğer peteklerinizin 2-3 yıldır temizlik yaptırmıyorsanız muhakkak temizliğini yaptırmanızı önermekteyiz zira peteklerinizin içinde pis su zamanla tortulaşıp taşlaşmaktadır bu açıdan sıcak su peteklerin alt kısımlarına ulaşamamaktadır ulaşılmayıncada sadece peteklerin üstler ısınmaktadır.

Kombi Petek Temizliğinde yapılanlar

Peteklerinizin içindeki pis su boşaltılır daha sonrasında bu işlemler için özel üretilmiş cihazlar ile kimyasallı su ile içleri yıkanır ve bu yıkama sonrasında içindeki tüm tortular zamanla içinden atılır bu sayede cihazlarınızın içindeki tüm pislikler ve balçıktan temizlenmiş olmaktadır. Her 2-3 senede 1 kez  kombi peteklerinizin temizliğini yaptırmanız gereklidir.

 

Kombi Bakım Kampanyası ve Petek Temizliği Kampanyası 

Firmamız kombi bakımı ve petek temizliğini aynı anda yaptırdığınız takdirde sizlere özel olarak 2018 yılı için aşağıda adı geçen kampanya fiyatları ile servis hizmetinde bulunmaktadır.

Kombi Bakımı + Petek Temizliği (5 Peteğe Kadar) = 200 TL

Kampanyamızdan aşağıdaki adı geçen bölgeler faydalanabilir.

Okmeydanı  Petek Temizliği

Çeliktepe Petek Temizliği

Gültepe Petek Temizliği

Ortaköy Petek Temizliği

Beyoğlu Petek Temizliği

Çağlayan Petek Temizliği

Gayrettepe Petek Temizliği

Kağıthane Petek Temizliği

Feriköy Petek Temizliği

Kurtuluş Petek Temizliği

Fulya Petek Temizliği 

Bebek Petek Temizliği

Tarabya Petek Temizliği

Alibeyköy Petek Temizliği

Yeşilpınar Petek Temizliği

Etiler Petek Temizliği

Akatlar Petek Temizliği

Maslak Petek Temizliği

Levent Petek Temizliği

Sarıyer Petek Temizliği

İstinye Petek Temizliği

Osmanbey Petek Temizliği

Beyoğlu Petek Temizliği

Taksim Petek Temizliği

Hasköy Petek Temizliği

Kasımpaşa Petek Temizliği

Cihangir Petek Temizliği

Ayazağa Petek Temizliği

Seyrantepe Petek Temizliği

Halıcıoğlu Petek Temizliği

Ayvansaray Petek Temizliği

Eminönü Petek Temizliği

Yeşilyurt Petek Temizliği

Kilyos Petek Temizliği

Demirciköy Petek Temizliği

Florya Petek Temizliği

Not : Bu fiyatlar 2018 yılı için geçerlidir.

Kampanyamızdan yararlanmak için bizlere aşağıdaki iletişim numaralarından ulaşabilirsiniz.

Kombi Bakım + Petek Temizliği Kampanyası
0212 235 23 30
0546 238 72 25 Whatsapp İletişim

 

Ortaköy Arçelik Tekni Arıza Servisi

Bulaşık makinesi gürültülü çalışıyor

Bulaşık Makinesi Gürültü (Sesli) Çalışıyor

Kullanmış olduğunuz Bulaşık makinelerinin sesli yani çalışırken gürültü oluşturması bazı sebeplerden kaynaklanabilirken eski makinelerde ise bu sorunlar sık sık karşılaşabilirsiniz. Cihazınız yeni ürünlerdense ve yinede ses yapıyorsa bunun bir kaç sebebi vardır bu sebepler öncelikle bulaşık makinesinin pervanelerinde sıkıntı olabilir. Pervaneler dönerken bir yere takılıyorsa yada bir proplem oluşmussa pervanelerdeki bu sorun ses çıkmasına neden olabilmektedir.

Diğer bir sorun ise pompa motorundan kaynaklanmaktadır pompa motorunda arıza oluştuğunda bu sesler oluşabilmektedir buda genellikle  pompa motorunun artık kullanılamayacak hale gelmesi sonrasında oluşan seslerdir.  Pompa motorunun tamiri olmamaktadır bu yüzden pompa motorununda değişmesi gereklidir.

Cihazdaki uğultu sesleri varsa tablet kutusundan geliyor olabilir  parlatıcı koymadan denemenizde fayda vardır bazı kullanılan parlatıcılar köpürme yaptığı esnada uğultu sesi yapabilir.

Ayrıca cihazınız Eco konumunda çalışırken sirkülasyon motoru Eco modunda az su alındığında  boş dönme yapıyorsa ses yapabilmektedir.

Genel olarak karşılaştığımız sorun ise üst yada alt fiskiyenin arızalanması durumunda karşılışılan seslerdir.

 

 

 

Klima bakımı ne zaman yapılmalıdır ?

Klima bakımı ne zaman yapılmalıdır ?

Klima cihazlarınızın bakım zamanları geldiğinde muhakkak bakımlarını yaptırmanız gerekmektedir zira klima bakımınızı yaptırmadığınız takdirde klimanızda zaman zaman arızalar hatta klimanız size rahatsızlık verecek şekilde kokular ve bakteriler üretebilmektedir. Klimalarınızın bakımlarının bir zamanlaması vardır ve bu zamanlama “PERİYODİK BAKIM” şeklinde yapılmaktadır.

Periyodik bakım cihazlarınızın bir bakıma uzun ömürlü olmasını sağlar ve cihazlarınızdaki arızaları minumuma düşmesine neden olmaktadır. Klima bakımınızdan önce her 3-4 ayda 1 kez olmak üzere filtrelerinizin temizlenmesini kendiniz manuel olarak zaten yapıyor olmanız gereklidir fakat periyodik bakımda cihazın içi tamamen bu işlemler için özel üretilmiş klima ilacı ile yıkanmakta ve elektriksel, elektroniksel parçaların kontrolleri yapılmaktadır.

Klima bakımında yapılanları aşağıda bulabilirsiniz.

 

    • Klimanını evapratörü ve serpantileri yıkanır.
    • Klimanın iç kısmı ilaçlı bir şekilde yıkanmaktadır.
    • Klimanızın filtreleri çıkartılır ve temizlenir.
    • Elektriksel ve elektroniksel parçalar kontrol edilir.
    • Klimanızın uzaktan kumanda kontrolleri, kart arızaları kontrol edilir.
    • Klimanızın gaz kontroli basınç kontrolü yapılır.
    • Klimanızın kaçak kontrolü yapılır.
    • Klimanızın bakteri temizliği yapılır.
    • Klimanızdaki İç ve Dış pervanelerinin temizliği ve dahasında diğer temizlik işlemleri yapılmaktadır.

Firmamızdan klima bakımı hizmetleri için kayıt oluşturmak için bizlere iletişim adresimizden ulaşabilirsiniz.
Hizmet verdiğimiz bölgelerin tamamı.

Klimanızın genel arızaları hakkında bilgiler

Klima Genel Bilgiler Arızalar ve Kısa Çözümler

Aşağıda verilen bilgileri tüm klimalarınız için düşünebilirsiniz tüm klima arızaları için genel bir arıza – sorun listesi oluşturmaya çalıştık.

Eğer Klimanız Çalışmıyorsa 

Cihazınız eğer çalışmıyorsa klima kumandanızdan doğru modda olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Ayrıca cihazınızın sigortalarını yani elektriklerinizide kontrol etmenizde fayda vardır. Cihazınızın zamanlayıcısı varsa ayarlarını kontrol ediniz zamanlama  hatası yapmış olabilirsiniz.

Klimanızda Soğutma Sorunu – Isıtma Sorunu Varsa 

Filtrelerinizi kontrol etmeniz gereklidir filtreleriniz eğer kirliyse klimanızın soğutma yada ısıtma sorunu yaratabilir filtrelerinizi kendiniz kolayca temizliği yapabilirsiniz temizlik yaptıktan sonra tekrar kontrol etmeniz gerekmektedir. Cihazınızın derece ayarlarınıda kontrol etmenizde fayda vardır uygun modda uygun derecede  çalışıp çalışmadığını kontrol ediniz. Klimanızın  mekanik yada elektronik bir sorunu yoksa  klimanızın dış ünitesinin önünü kontrol ediniz eğer önü kapalıysa cihazınızın  ısıtma yada soğutmasında sorun olabilir.

Klimanız Koku Yapıyorsa 

Koku genelde bakteriyal sorundur ve eğer klimanızın bakımını yaptırmadıysanız klimanız koku yapabilir ayrıca klima nemlendirme özelliğinden dolayı evinizin yada işyerinizin içindeki eşyaların nemlenmesinden kaynaklı sorounlar oluşabilir.

Klimanız Gürültülü Şekilde Çalışıyorsa

Klimalar çalışma esnasında soğutucu gaz yüzünden zaman zaman ses yapabilir bu bir arıza değildir fakat bu ses daha çok mekanik bir ses ise iç ünite yada dış ünite pervanesinden kaynaklanıyor olabilir kontrol edilmesi gereklidir.

Klima Buhar Üflüyor

Klimanız çalışırken eğer ortam nemliyse sıcak ve soğuk havanın karşılaşması ile yoğunlaşmadan dolayı buharlaşma olabilmektedir bu bir arıza değildir.

Klima Çalışmadan Önce Bekliyor ( 3 Dakika – 5 Dakika )

Hemen hemen tüm klimalar çalışmadan önce klimanın kendini hazırlaması ve emniyet için 3 ila 5 dakika arası beklemektedir.

Klimadan Tık  Tık Sesi Geliyor

Bu seste hemen hemen tüm klimalarda meydana gelebilmektedir maddenin ısınmasından dolayı genleşme yada büzüşmeden kaynaklanan seslerden dolayı böyle bir sorun meydana gelmektedir.

 

Umarım bu bilgiler sizlerin işine yaramıştır.

Klimanızın dış ünitesi kalkış yapamıyorsa

Klima Dış Ünite Kalkış Yapamama Arızası

Klimanızı çalıştırdığınızda dış üniteniz hemen devreye girmez  bir süre beklemeniz gerekmektedir bu klimanızın kendini sıcak yada soğuk moduna ayarlayabilmesi için geçen zamandır. Eğer bu süre sonrasında cihazınız kalkış yapmamışsa yani klimanızın dış ünitesi devreye girmemişse cihazınızda elektriksel sorunlar oluşmuş olabilir anlamına gelmektedir  elektrik haricinde diğer karşılşabileceğiniz sorunlar hemen aşağıdadır.

Bu gibi durumlarda Termik Atma olayı gerçekleşir.

Şüphelenecek ilk parça kapasitördür kapasitörün arızalı olması kalkış yapmamasına neden olmaktadır. Bu parçanın tamiri olmamaktadır değişimi şarttır.

Diğer bir sorun ise Ekovat’ın arızalı olma ihtimalidir. Ekovatın uçlarını kontrol etmeniz gerekmektedir eğer ekovat arızalıysa değişmesi gerekmektedir bu değişim esnasında gazın tekrar yüklenmesi gerekebilmektedir.

Röleniz yani elektriksel parça arıza yapmış olabilir. Rölenin değişmesi gerekmektedir.

Eğer voltajlarınızda sorun varsa yani 180 Wolttan düşükse gelen akım bu kalkış yapılamama sebebi olabilir.

Sistem içinde gaz basıncının ölçülmesi gerekmektedir bu basınç eğer yüksekse normal basınca şekilmesi gereklidir.

 

Genel olarak yukarda belirtilen sorunlardan dolayı dış üniteniz çalışmıyor olabilir verilen bilgiler  tamir yapmanız için verilmemiştir tamiri için uzman bir teknik servise ulaşmanız gerekmektedir.

 

Kombi fan motoru bilgileri

Kombi Fan Motoru Bilgileri Çalışma Prensibi ve Genel Arızaları

Kombinin çalışması için gerekli olan oksijenin dışardan alınmasını sağlayan bu parça sayesinde yanma işlemi daha kolay olmaktadır.  Mantık olarak çalışma sistemi bir fanın dışardaki temiz hava ile yanma oluşacağı alandaki kirli havanın yer değiştirmesini sağlamak ve bu sayede yanmayı sağlamaya yarayan parçaya denmektedir.

Bu parçanın arızasının anlamanız çok kolaydır ya ateşleme sorunu yaşarsınız yada kombi fanından tuhaf sesler gelir. Bu ya balans arızasından dolayı yada bobin sargısı sorunundan kaynaklanmaktadır bazı durumlarda pislik ve bakımsızlıktan dolayı kombinizin fanı tıkanabilir ve dönmeyebilir. Genelde kombinizin fanının bakımının yapılması durumlarda fanınız daha sessiz ve sorunsuz çalışacaktır.

Fanların elektriksel bozukluğunun haricinde (Bobin Arızası) diğer tüm arızaları bakımsızlıktan dolayı kaynaklanmaktadır. Bakımı yapıldığında kombi fanınız hem temizlendiği için sorunsuz çalışacak hemde diğer çalışır parçalarda gözden geçirilmektedir.

Diğer bir arızalanma türüde yağmurlu havalarda şimşek düşmesinden kaynaklanabilir yüksek voltajda gelen elektrik akımı kombinizin ana kartını bozmuş olabilir. Bununla birlikte sık sık gidip gelen elektriklerde kombi fanının bozulmasına neden olabilir.

 

Kapasitör nedir ne işe yarar ?

Kapasitör  (Kondansatör) Nedir Hangi Amaçla Kullanılır, Çeşitleri Nelerdir ? 

Genel anlamda Kapasitörler elektriği depolayan elemanlar olarak düşünebilirsiniz. Bu parçalar ihtiyaç duyulan elektrik akımını hızlı bir şekilde kendinden boşaltarak  ihtiyaç duyulan enerji sağlanmış olmaktadır. Örnek vermek gerekirse bir makinenin kalkış yapması gereken voltaj  yüksekse ve gelen akım düşükse ilk kalkış için kapasitörden faydalanılmaktadır. Piller, aküler yada bataryalardan farklılığı ise diğer akım tutucular daha uzun elektrik akımı depolayabilselerde bir anda enerji boşaltımı  kabiliyeti yoktur oysaki kapasitörler bir anda üzerlerindeki tüm enerjiyi boşaltabilmektedirler.

İlk zamanlarda Kapasitörler büyük cam şişeler içine sarılan alüminyum yada metal folyoya sarılmış şekilde kullanılmaktaydı bu ilk ilkel kapasitörlere LEYDEN KAVANOZU (Leyden Kapasitörü) denmekteydi fakat zamanla ilerleyen teknoloji sayesinde bu elektrik elemanlarının boyutları oldukça küçülmüş bulunmaktadır.

Kısacası elektrik depolayan ve ihtiyaç olunduğunda (Voltaj Düşüklüğünde) devreye giren elektrik elemanıdır.

Kapasitörler genel olarak içerlerinde Dielektrik adı verilen yalıtım malzemesi ile ayrılmış iletken plakalardan oluşmaktadır burada yalıtım malzemesi çeşitli olabilir örneğin kağıt, seramik, cam yada kimyasal, çalışması elektrik uygulandığında, metal iletkenler filmdeki elektronları polarize eder ve bir elektrik alanı depolar bu sayede desarj boşalma için hazır hale gelmiş bulunmaktadır.

Kapasitörlerin içindeki plakaların büyüklükleri yada fiziksel örtüşme olduğuna bağlı olarak daha az yada fazla enerji depolamaktadırlar. Devre içinde sık sık kullanılan bu elemanlar sayesinde stabil bir elektrik akımı elektronik kartların içinde dolaşabilmektedir.

Kapasitörler Farad cinsinden ölçülmektedir ve aşağıdaki gibi ölçeklendirilmektedirler.

Okunuşları sıra ile : (Soldan Sağa)

Pikofarad

Nanofarad

Mikrofarad

Farad

 

NOT: Klimadaki Görevi

Klima ürünlerinde bu parça ilk kalkışı sağlamaktadır ve bu parça olmadığı zaman cihaz çalışmamaktadır.

Klima ısıtmama arızası

Klima Isıtmama veya Soğutmama Arızası Bilgilendirme

Klima cihazlarınızın ısıtmama ve soğutmama sensör arızası değilse büyük bir ihtimalle gazınız bitiyordur. Gazın bitmesi ise bu kısa zamanlarda oluyorsa bu arıza kırılan  yada delinen borulardan kaçan gazdan kaynaklanmaktadır. Borularda oluşan mikronluk delikler bile gazın kaçmasına neden olabilmektedir.

Bu gaz kaçağının tamiri büyük bir ihtimalde cihazın servis atölyesine alınarak yapılmaktır . Gaz kaçağı tespit edip arızası onarılmadan tekrar gaz basımı yapılmamaktadır zira aynı gaz terar  basıldığında gaz kısa bir süre sonra tekrar kaçacaktır.

Gaz basımında bir diğer önemle üzerinde durulması gereken konu ise aynı türde gazın basılmasıdır.

Klimalarda ısınmama ve soğutmama arızaları genelde gazdan kaynaklanan sebeplerdir ama bazende sensör arızası, kapasitör arızası yüzündenden sıcak ve soğuk hava alamayabilirsiniz.

Firmamız gaz kaçağı tespiti ve onarımı yapmaktadır dilerseniz İstanbul bölgesindeki tüm semtlere verdiğimiz klima gazı basımı için bizleri hemen aşağıdaki numaradan yardım talep edebilirsiniz.

Klima Servis Numarası
0212 235 23 30
0212 235 51 18
0546 238 72 25

Bulaşık makinesi kurutmama

Bulaşık Makinesi Isıtmadan Yıkama ve Kurutmama Arızası Bilgilendirme

Bulaşık makinelerinin bu arızası kronik bir arıza gibidir en çok karşılışılan arıza bu arızadır. Cihazların kurutmama  yada sıcak yıkamam yüzünden bulaşıklar tam olarak temizlenmez ve kirli çıkartırlar zira sıcak su kirlerden arınmadan ve hijyen açısından önemlidir. Kirler ve yağ sıcak sayesinde temizlenebilmektedir sıcak su olmadan yıkandığında tam olarak temizlenmezler.

Bu tür bir sorunla karşılaştığnızda muhtemel olarak aklınıza gelen ilk sorun sensör sorunu olmalıdır, cihazlarınızın içindeki ısı sensörleri (NTC) arıza yaptığında yada özelliğini yitirdiğinde cihaz sıcak suyu algılamaz ve ısıtma yapmaz. Sensörün değişimi ile sorun ortadan kalkar.

Diğer bir olası arıza ise rezistans arızasıdır cihazınızın bu arızası olduğu zamanda sıcak su kesinlikle cihazda oluşmaz. Bu parçanında ancak değişiminden sonrasında sorun çözülmektedir.

Bu sorunlar hatanın yarısını teşkil etmektedir diğer yarısı ise anakart yani elektronik karttan kaynaklanmaktadır bu arızada elektronik kart tamir olma imkanı vardır eğer işlemci sorunu varsa kartın değişimi gerekmektedir.

Bulaşık makinenizde ısıtma sorunundan kurtulmak için yapacağınız tek şey cihazın tamamen elektriğini kapatıp bir müddet bekledikten sonra tekrar açmanız zira bu ısınma sorunu parçalar ile alakalı bir sorundur yada kart takılı kalmıştır kapatıp açmak sorunu çözebilir ama muhakkak bir servise göstermeniz gerekebilir.

Umarım bu bilgiler işinize yaramıştır.

Kombi petekleri tam ısıtmıyor

Kombi Petek Isıtmama ve Yarısının Isınma Sorunları

Peteklerinizin ısıtmama sorunu kombi cihazınızla pekde alakalı değildir bunun sebebi genellikle kombi radyatörlerinizin içlerinin pisliğinden meydana gelmektedir. Kombi peteklerinin içleri kirli olduğu zaman peteklerin yarısı ısınır yarısı ısınmaz bununda sebebi peteklerinizin içinde suyun radyatörlerinizin içinde tam olarak dolaşamadığından kaynaklanmaktadır.

Peteklerinizin içinde oluşan birçok madde bunlar kırçıl, minaraller, paslar zamanla balçık haline gelir ve peteklerin kullanılmadığı zamanlarda alt kısımlara çökerek orda taşlaşırlar. Bu taşlaşmadan dolayı kombi peteklerinin içinde su devinimi azalır bu azalma ilede kombinizin sadece üst kısımlarında sıcak geçişi olmaktadır.

Peteklerinizin içindeki bu tortulardan kurtulmak kolay bir işlemdir ve hemen hemen 1 saatlik bir iç yıkama işlemi ile bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Petek Temizleme Bilgileri 

Bu işlemler için özel olarak üretilen kombi radyatör temizliği cihazları ve kombi petek içi temizleme kimyasalı sayesinde basınçlı su ile temizlik yapılır ve bu temizlik sayesinde kombi peteklerinizin içleri temizlenir. Temizleme kimyasalının Nötr ve zararlı maddeler içermemesi önemlidir zira bazı kimyasallar peteklerin içlerinde delinmelere neden olabilir.

Petek temizleme cihazları yaklaşık 30 barlık bir  basınçla temizliğin tüm peteklere 1 petekten ulaşarak yapılmaktadır genelde havlupan kullanılmaktadır.

Umarım bu bilgiler işinize yaramıştır.